+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Major 4l60e problems

  1. #1
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Austin Texas
    Posts
    20

    Major 4l60e problems

    My dad bought my old truck it's a 2000 z71 with a 5.3. He had the tranny rebuilt by a shade tree guy. He goes to put it in drive takes off great has first and second but no third or drive. Then he goes to put it in reverse and its goes forward and when you give it gas it goes backwards and tries to pull forward as we'll. So he gets a new tranny from a wrecked truck still same problem with no third or drive. He changed filter and the fluid as well as the PCM.



    Any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    west bend, wisconsin
    Posts
    111
    i went through three before i finally had a reputable shop build me one. they are very touchy ive lost reverse one and 2nd and third in the other two. im doubting your dad wants to swap to a 4l80-e but if you look at finish line transmissions or performabuilt they have some decently priced ones, its worth a look-see. hope this helps
    1999 chevy silverado Z-71- 5.3, CAI intake, catback, nelson tuned, lpp lt's, vette servo, e-fans.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    DFW, TEXAS
    Posts
    596
    http://www.ls1truck.com/forums/sale-...ilt-4l60e.html
    just a lil search, Merry Christmas

  4. #4
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    New Richmond,WI
    Posts
    23
    Sounds like the builder has an issue with the FWD clutch not coming off thats why it has forward in everything. Trans has to come back out...

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts