+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 15

Thread: 4l60e Transgo HD2, Corvette servo installed. First gear feels like second......

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2004
    Posts
    29

    4l60e Transgo HD2, Corvette servo installed. First gear feels like second......

    I installed a Transgo HD2 and Corvette 1-2 servo into my 2003 1500 4l60e. This is my third Transgo HD2 I have installed over the years in various trucks.

    After doing this one I am noticing something that does not seem right. When I accelerate from a stop it feels like I am starting in second gear. I have checked to make sure all the gears are shifting and that they are all there. It does it when I shift it manually or automatically.

    One thing that comes to mind is the corvette servo and the Transgo kit. In the Transgo kit it has you install the gold ring spacers on the servo. You use either one or two of them depending on if you can move the trans band or not. I am wondering if since I installed the Corvette servos are you not suppose to use the gold ring spacers???

    Any help or other ideas are greatly appreciated.

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Eagan, MN
    Posts
    42
    if i remember correctly, the spacers are put in based upon the firmness of the shift you want?? someone will say something later probably..

    04 RCSB 4.8, TR220/220, CIRCLE D 3000, PACESETTER LT'S/ORY, MAGNAFLOW, K&N 77 SERIES CAI, TRANSGO HD-2, VETTE SERVO, AUBURN LSD, NGK TR-5, PLUG WIRES, 4-5 DROP, TRU-COOL 40K, STREET PERF SHOCKS.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    11,117
    We've never put in the gold ring spacers, and it still shifts firm enough.

  4. #4
    Join Date
    May 2004
    Posts
    29
    Quote Originally Posted by farmtruc View Post
    We've never put in the gold ring spacers, and it still shifts firm enough.
    Ok, I have one of them in. I can take it out and try it.

    It is strange, when I first accelerate it seems like it is in second for a bit then the speed and RPM's pick up and it will shift into second. It does not have that nice crisp response when you step on the gas like it use to have before I put in the HD2 kit and the Corvette servos. Anything else you can think of? Anything I might have done wrong with the HD2 install?? Have done two others and I am pretty sure I did not miss anything.

    If you can think of anything else that I should check on with the install please let me know.

    Thanks

  5. #5
    after you installed the spacers did you make sure the trans would spin both ways? (one way will be harder to spin then the other)
    i also have a HD2 and Corvette 1-2 servo in my trans and i am using both of the spacers
    all the spacers do is adjust clearance between the band and the pin for engagement purposes (no different then buying a longer pin)

  6. #6
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Corona, CA
    Posts
    204
    I have this same question. I just got my hd2 kit and vette servo in today but i'm not sure what to do

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts